دانلود کتاب مقالات صوفیه


در حال بارگذاری
تاریخ انتشار
۳۱ شهریور ۱۴۰۲
نوع فایل
PDF
حجم فایل
27 مگابایت
تعداد صفحات
240 صفحه
دسته بندی
تعداد بازدید
288 بازدید
۱۷,۰۰۰ تومان ۱۲,۰۰۰ تومان

کتابی که مشاهده می‌کنید کتاب مقالات صوفیه در سال 1893 میلادی به نگارش در امده است. مولف این کتاب محمد کاظم قلندر و شاه تراب علی صاحب کاکوری می‌باشد. کتاب مقالات صوفیه از مجموعه خطبه‌ها و مقالات تصوف توسط قلندر شروع و پس از وی صاحب کاکوری آن را به اتمام رسانید . برای دانلود کتاب PDF فوق ادامه مطلب را دنبال کنید

دانلود کتاب مقالات صوفیه

تصوف:

«تصوّف» فرقه‌ یا مکتبی است که بعد از قرن دوم هجری بر مبنای افراط در زهد اسلامی و با پیروی از ریاضت‌های ادیان گذشته به وجود آمد، که با برخی معیارهای روشن و عقل‌پسند قرآن و سنت مغایرت داشت.

صوفیه، با زیاده‌روی در ریاضت و رجوع به باطن و ترک ظاهر شریعت، متشرعه را علیه خود برانگیختند. ریشه نداشتن در دین اسلام، بطلان بعضی از عقاید و اعمال و وجود احادیثی در مذمت تصوّف، از جمله دلایل انحراف این مکتب شمرده شده است. نمی‌توان تمام تعالیم تصوف را به صورت یکپارچه، رد و یا تأیید کرد، بلکه هر بخش از آن را باید جداگانه بررسی نموده و انطباق آن را با شرع مورد ارزیابی قرار داد.

دیرزمانى است که پدیده ى تصوف در میان مسلمانان، تحت عنوان باطن گرایى در برابر شریعت عبادى و اخلاقى اسلام قد علم نموده و در قالب فرقه هاى متعدد و مختلف نه تنها باعث تفرقه در امت واحده ى اسلامى شده، بلکه امورى را به نام سرّ و مغز شریعت، که به اعتقاد خودشان هیچ ظاهر و دلیلى نه در قرآن و نه در روایات بر آنها دلالت ندارند، مطرح کرده و موجبات تحیّر و انحراف برخى مسلمانان را از مسیر مستقیم شریعت اسلام فراهم نموده اند.

کتاب مقالات صوفیه :

شاه نعمت الله ولى که براساس برخى از باورها، خود را داراى مقام ولایت مى دانست، بعد از مسافرت هاى متعدد، در نهایت خانقاه خود را در ماهان کرمان بنا نهاد، اما بعد از مرگ وى، اوضاع و احوال ایران سبب شد تا اقطاب سلسله ى نعمت اللهیه به هندوستان بروند; تا این که در اوایل دوره ى قاجار، شاه على رضا دکنى قطب سلسله ى نعمت اللهیه تصمیم گرفت این سلسله را در ایران احیا کند؛ از این رو دو تن از مشایخ مأذون خود را براى احیاى سلسله به ایران فرستاد و بدین ترتیب سلسله ى نعمت اللهیه در ایران حیات مجدد یافت.

این سلسله هم چون دیگر سلسله هاى تصوّف دچار انشعابات گوناگون شد. این انشعابات یا به خاطر اختلاف در عقیده و تعالیم طریقتى بود و یا به خاطر قدرت طلبى و ریاست خواهى برخى مشایخ و اقطاب. سلسله ى گنابادیه در نتیجه ى نزاع بر سر جانشینى رحمت علیشاه (متوفى 1278 هـ، ق) میان پیروان او به وجود آمد، به گونه اى که بعد از مرگ رحمت علیشاه سه نفر مدعى جانشینى او شدند:

  1. حاج میرزا حسن صفى، ملقّب به صفى علیشاه (متوفى 1316 هـ، ق)، بنیان گذار سلسله ى صفى علیشاهیه
  2. حاج محمد حسن مجتهد، ملقّب به منوّرعلیشاه، بنیان گذار سلسله ى نوربخشیه
  3. حاج محمد کاظم تنباکوفروش اصفهانى، ملقب به سعادت علیشاه، بنیان گذار سلسله ى گنابادیه
  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم Spam ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما در ارتباط باشید.
  • در صورت بروز هرگونه مشکل با ما از طریق شماره 09224880594 در واتساپ و تلگرام در ارتباط باشید: