دانلود جزوه قمر در عقرب


در حال بارگذاری
تاریخ انتشار
۲۳ شهریور ۱۴۰۲
نوع فایل
PDF
حجم فایل
1 مگابایت
تعداد صفحات
5 صفحه
دسته بندی
تعداد بازدید
363 بازدید
۱۵,۰۰۰ تومان ۱۰,۰۰۰ تومان

 

به چند روزی در ماه که نحس هستند قمردر عقرب گفته می‌شود. توصیه اهل بیت علیه السلام و علما به این روزها این بوده که در این روزهای قمر در عقرب کارهای مهم انجام صورت نگیرد. عقد ازدواج و عقد قرارداد کاری و مسافرت و حکاکی شرف الشمس و کتابت حرز امام جواد علیه السلام و…

دانلود جزوه قمر در عقرب

قمر در عقرب چیست:

منظور از قمر یعنی کره ماه و منظور از عقرب یعنی برج عقرب یا صورت عقرب و منظور این است که کره ماه در برج عقرب قرار می‌گیرد. یا کره ماه مقابل صورت فلکی عقرب قرار گرفته باشد. زمانی که کره ماه در چرخش خود به دور زمین به برج عقرب می‌رسد. می‌گویند قمر وارد عقرب شد و زمانی که از برج عقرب خارج می‌شود، می‌گویند قمر از عقرب خارج شد.

عقرب یکی از برج‌های دوازده گانه آسمان است که در منطقه البروج قرار دارد. منطقه البروج هم نواری است که خورشید، ماه و سیارات از زوایه دید ناظر زمینی از آن عبور می‌کنند و دایره میانی آن سیر حرکتی ظاهری سالانه‌ خورشید است.

قمردر عقرب از نظر علما:

از نظر فقهایی همچون شهید ثانی و صاحب جواهر مراد از قمر درعقرب برج عقرب است، نه صورت و منازل منسوب به آن. چنان که حسن حسن زاده آملی، فیلسوف شیعه اهل ایران، گزارش کرده است، فقیهان در معنای قمر در عقرب که در روایت منقول از امام صادق علیه السلام آمده است اختلاف نظر دارند، از نظر شهید ثانی در شرح لمعه و فاضل هندی در کشف اللثام، مراد از قمر در عقرب، معنای اصطلاحی و تخصصی آن نزد منجمان است که ماه باید به صورت دقیق در برج عقرب قرار بگیرد، اما از دیدگاه صاحب جواهر مقصود معنای عرفی آن است، یعنی قرار گرفتن ماه در مقابل صورت فلکی عقرب به گونه ای که مردم آن را با چشم عادی مشاهده کنند.

دانلود تقویم نجومی 1402

از سوی دیگر سید محمد کاظم طباطبایی یزدی در کتاب عروة الوثقی روایت مذکور شامل هر دو معنا می‌داند، یعنی هم معنای تخصصی، دقیق وعلمی آن، و هم آنچه با چشم قابل دیدن است.حسن زاده آملی نظر سید محمد کاظم یزدی را در راستای احتیاط دانسته و در کتاب هزار و یک کلمه گفته است که مراد از قمردر عقرب در کتب فقهی، معنای متعارف نزد اهل نجوم و هیئت است و فقط صاحب عروه آن را به صورت مطلق معنا کرده است.

روایات ائمه اطهار علیه السلام:

در روایتی امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: هرکس در هنگامی که قمر در عقرب باشد مسافرت یا ازدواج نماید، خیری نمی‌بیند. موضوع قمر در عقرب موضوعی است که بر طبق آن فتوا داده شده ولی باید در نظر داشت که فتوا ویژه مواردی است که در روایت ذکر شده است و علاوه بر این، حکمی که در فتوا به آن اشاره شده است کراهت است نه حرمت وقتی گفته می‌شود که در روایت است که عقد نکاح در زمانی که قمر در عقرب است باعث می‌شود ازدواج، نیکی نداشته باشد برخی اعتراض می‌کنند که این مسئله با اختیار انسان منافات دارد.

جواب این است که: اولا انسان در انجام عقد نکاح در زمان قمر در عقرب و انجام ندادنش اختیار دارد هم‌چنان که در انجام بسیاری از کارهای مثبت و منفی که نتایج خوب یا بدی خواهند داشت اختیار دارد.

ثانیا انسان، مختار به معنای مطلق نیست. یعنی خیلی از امور در انسان تأثیر دارد و انسان در مواجهه با آن ها اختیار ندارد،ما در زمان و مکان تولد خود مختار نبودیم در رشد طبیعی بدن مختار نبودیم، در جنسیت و رنگ بدن و نوع قیافه و… مختار نبودیم.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم Spam ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما در ارتباط باشید.
  • در صورت بروز هرگونه مشکل با ما از طریق شماره 09224880594 در واتساپ و تلگرام در ارتباط باشید: